Een goede lezer worden, begint met voorgelezen worden!

Voorlezen en de ontwikkeling van kinderen zijn nauw met elkaar verbonden. Voorop moet staan dat het voorlezen vooral leuk en plezierig moet zijn. Het is een activiteit waar zowel kind als Pedagogisch Medewerk(st)er  van kunnen genieten. Vanwege het verhaal wat gelezen wordt, maar vooral ook vanwege het gezellig samen zijn en de exclusieve aandacht voor elkaar.

Invloed van Voorlezen

Voorlezen is niet alleen leuk maar kan ook een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van een kind. Jonge kinderen leren enorm veel van voorlezen. In de eerste plaats is voorlezen heel goed voor de taalontwikkeling van een kind. Kinderen leren nieuwe woorden tijdens het voorlezen en ze leren dingen over de structuur van zinnen. Door met een kind te praten over het boek wordt het kind ook

gestimuleerd actief met taal aan de slag te gaan. Hoe meer variatie in stemgebruik, hoe makkelijker een kind ‘één’ kan worden met het verhaal. Het kind duikt dan als het ware in het verhaal!

Mede via voorleesactiviteiten ontwikkelen kinderen een goede luisterhouding en daarnaast is voorlezen effectief voor het verhogen van de concentratie.

 

Keuze voor Voorlezen

Jottum! Kinderdagverblijf vindt aandacht voor elkaar tijdens voorlezen belangrijk. Elke dag interactief voorlezen stimuleert de ontwikkeling van het kind.

Beleef het bij Jottum!

Jottum! Kinderdagverblijf
Mondriaanstraat 18-21
6717 SC Ede

De Jottum! Club voor Buiten Schoolse Opvang
Mondriaanstraat 18
6717 SB Ede

Postadres
Mondriaanstraat 21
6717 SC Ede

E-mail: info@jottumkinderdagverblijf.nl

 

Bel voor een afspraak!

0318 - 618 729

Volg je Jottum! al?

Deelnemen aan de Jottum! Oudercommissie?
Lees er hier meer over...

De GGD inspectie rapporten zijn hier in te zien