RTL-filmploeg bezoekt Jottum!

‘Flexibel in flexibele opvang’
Marloes Kleijer

EDE – Toen Evelien Veenendaal, eigenaresse van Jottum! Kinderdagverblijf & de Jottum! Club voor Buiten Schoolse Opvang in Ede, ruim een maand geleden werd gebeld door RTL 4 met de vraag of ze mee wilde werken aan een item voor in het tv-programma RTL LifestyleXperience, was haar eerste reactie: „Waarom Jottum!?” Het antwoord van RTL: „Omdat jullie anders denkend zijn.” „En dat ís ook zo”, aldus Evelien, die het als een groot compliment ziet. Zo kwam het dat Jottum op 30 juli bezoek kreeg van een complete filmploeg…

Evelien richtte Jottum! op in 2000. Hiermee ging niet alleen haar eigen droom in vervulling, maar ook die van heel veel ouders. Jottum staat namelijk al vele jaren voor flexibele opvang. Uniek is dat het kinderdagverblijf binnen die flexibele opvang óók weer heel flexibel is. Evelien legt uit: „De wereld verandert enorm; de economie verandert, bedrijven veranderen én ouders veranderen. Dat betekent dat je als kinderdagverblijf, naast professioneel en kwalitatief, zeer flexibel moet zijn. Wij willen een verlengstuk van de thuissituatie zijn en elke thuissituatie is anders. Onze eerste vraag aan ouders is: wat wenst u? Dat passen wij in. Dat kan betekenen dat een kind de ene week twee dagen komt en de andere week niet. Jottum! is flexibel in flexibele opvang”.

Gerust hart
De achterliggende gedachte van Evelien is dat ouders met een gerust hart naar hun werken moeten kunnen gaan. „Ook wat dat aangaat zijn wij anders denkend. Mijn passie wordt gevormd door mijn medewerkers, die veel verantwoordelijkheid krijgen. Zitten zij goed in hun vel? Dan brengen zij dat over op het kind in de groep. En voelt een kind zich fijn? Dan geldt dat ook weer voor de ouders en kunnen zij zonder zorgen naar hun werk.”

Een dagverblijf moet in de ogen van Evelien basic zijn. „Wij gaan niet met de trends mee en daar ben ik trots op. De wereld is al druk en chaotisch genoeg. Zo maken wij geen gebruik van een tv, computer of ouder-app’s. Verder krijgen de kinderen biologische en gezonde voeding, gaan ze elke dag naar buiten, is er iedere dag een klassiek muziekmomentje ter ontspanning en wordt er dagelijks ‘anders’ voorgelezen aan de hand van een voorleestas met attributen.”

Evelien hoopt dat dit exact het beeld is dat straks overkomt in het item van RTL LifestyleXperience. „De opnamedag was in ieder geval een zeer leuke ervaring en ik ben erg benieuwd naar het eindresultaat”, zo zegt zij. „Ze hebben onder andere de yoga gefilmd, wat we regelmatig doen, en ook bij het Kinder Kook Café zijn ze langs geweest. Zelf moest ik ook een aantal vragen beantwoorden en dat is best lastig als je geen ‘ik’, ‘wij’ of ‘Jottum!’ mag zeggen!”

Jottum! zal te zien zijn in de RTL LifestyleXperience-uitzending van 19 juli op RTL 4 en nog eens op 26 juli op RTL 5. De twee minuten durende opname komt ook op de website van Jottum! te staan.

Foto’s: www.somethingilse.nl

Mila leest de krantjij bent zo bijzonder

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertentie Ede Stad 17 september 2014

Advertentie 23 januari 2013 ♥ Hoog en laag ♥ Wageningen

Jottum advertentie Wageningen Hoog en Laag 23 januari 2013


Wij staan met een leuk artikel in ‘Ede stad en bedrijf’! Een magazine voor ondernemend Ede.
Jottum persbericht advertentie zonder Blokkenweg