Bewegen en Ontspannen

Bewegen en Ontspannen

De basis voor een goede motorische ontwikkeling wordt gelegd in de eerste zes maanden. Door veel en gevarieerd te bewegen leert een kind bewegingen onder de knie te krijgen. Het is dus van belang zo vroeg mogelijk aan te sluiten bij de bewegingsbehoefte van kinderen en deze te stimuleren. Vroeg begonnen, is vroeg gewonnen. Daarnaast is ontspanning een belangrijke voorwaarde bij het opgroeien van een jong kind.

Invloed van Bewegen en Ontspannen

De kwaliteit van het leven van het jonge kind wordt in grote mate bepaald door de mogelijkheden die het krijgt om spelend te bewegen en te ontspannen. Binnen en buiten, alleen en samen, vertrouwd en nieuw, rustig en spannend, met en zonder volwassenen om zich heen. Als kinderen speels bewegen, wordt hun lijf zacht, hun ademhaling zakt en hun gezichten staan blij. Zij zijn ontspannen. Wanneer hun lijf ontspannen is, zijn gedachten zachter en soepeler. Daardoor zijn kinderen onder andere beter in staat ontspannen te reageren op hun omgeving.

Keuze voor Bewegen en Ontspannen

Bij Jottum! Kinderdagverblijf en de Jottum! Club voor Buiten Schoolse Opvang spelen de kinderen elke dag buiten. Kinderen die veel (buiten) bewegen en spelen zijn beter uitgerust, gezond en groeien evenwichtig op. Kinderen zitten lekker in hun vel en dat is wat Jottum! graag wil.

Jottum! Kinderdagverblijf en de Jottum! Club voor Buiten Schoolse Opvang neemt elke dag een moment waarop alle kinderen samen met de pedagogisch medewerk(st)ers even niets ‘moeten’ en echt samen met elkaar ontspannen. Samen in de kring bellen blazen, samen bewegen voor de spiegel, rustig over rollen van een bal enzovoorts, dit creëert een ontspannende sfeer.    

Beleef het bij Jottum!

Jottum! Kinderdagverblijf
Mondriaanstraat 18-21
6717 SC Ede

De Jottum! Club voor Buiten Schoolse Opvang
Mondriaanstraat 18
6717 SB Ede

Postadres
Mondriaanstraat 21
6717 SC Ede

E-mail: info@jottumkinderdagverblijf.nl

 

Bel voor een afspraak!

0318 - 618 729

Volg je ons al?

Deelnemen aan de Jottum! Oudercommissie?
Lees er hier meer over...

De GGD inspectie rapporten zijn hier in te zien