Natuur

Lekker naar buiten

Kinderen komen steeds minder buiten. Zij bewegen daardoor te weinig én komen minder in aanraking met de spannende dingen die de natuur te bieden heeft! De natuur is overal en is rijk aan plekken waar je van alles kunt beleven en ontdekken. Je kunt leren wat gevaarlijk is en wat niet, je bouwt zelfvertrouwen op en je kunt je eigen fantasiewereld creëren. leder kind heeft de behoefte om lekker buiten te zijn en het is ook goed voor ze!

Invloed van de Natuur

Opgroeien in de natuur heeft een positieve invloed op de ontwikkeling van de zintuigen, de motoriek, je sociale vaardigheden, je zelfwaardering, je creativiteit en je denkvermogen. Het is zelfs bewezen dat de natuur bijdraagt aan de lichamelijke en psychische gezondheid van kinderen. Kinderen zien blaadjes aan de bomen bewegen, voelen de wind langs hun gezicht waaien en horen dat geluiden buiten anders zijn. Zij maken kennis met andere materialen zoals gras, houtsnippers of tegels, ervaren de seizoenen en zij ademen frisse en gezonde buitenlucht in.

Keuze voor de Natuur

Dagelijks, ieder seizoen, gaan de Pedagogisch Medewerkers van Jottum! Kinderdagverblijf naar buiten met de kinderen. Er zijn regelmatig dagen dat er buiten gegeten wordt. Wij dagen kinderen uit om de natuur binnen en buiten te ontdekken en met fantasie ’te spelen’. Dit doen wij door binnen activiteiten met groen aan te bieden, en buiten lekker te rommelen in het zand, met keien en water of een bezoekje aan de kinderboerderij of naar het bos. Als uw kind zich goed voelt en vertrouwen heeft, durft het er later zelfstandig op uit te trekken en de wereld om zich heen te ontdekken.

Bij Jottum! speel ik

elke dag buiten

Beleef het bij Jottum!

Jottum! Kinderdagverblijf
Mondriaanstraat 18-21
6717 SC Ede

De Jottum! Club voor Buiten Schoolse Opvang
Mondriaanstraat 18
6717 SB Ede

Postadres
Mondriaanstraat 21
6717 SC Ede

E-mail: info@jottumkinderdagverblijf.nl

 

Bel voor een afspraak!

0318 - 618 729

Volg je ons al?

Deelnemen aan de Jottum! Oudercommissie?
Lees er hier meer over...

De GGD inspectie rapporten zijn hier in te zien