Gezonde voeding

Voeding speelt een belangrijke rol in ons leven. Niet alleen omdat wij voeding nodig hebben om gezond te blijven en omdat ons lichaam er dagelijks om vraagt. Eten en drinken doen we ook om er van te genieten, om gezellig samen te zijn en om van belangrijke gebeurtenissen een feest te maken. Gezonde voeding en bewegen zijn belangrijk voor een gezond lichaam. En een gezond lichaam op jonge leeftijd geeft minder snel problemen op oudere leeftijd. De energie die kinderen via hun eten binnenkrijgen moet in balans zijn met de energie die zij verbruiken. Goede voeding is de brandstof voor het lichaam. Het zorgt ervoor dat een kind de hele dag kan spelen, leren en bewegen.

Invloed van Gezonde voeding

Om kinderen een gezond eetpatroon aan te leren zijn er drie dingen van belang: regelmaat, variatie en smaak. Door regelmaat te creëren, wordt voor het kind duidelijk wanneer er gegeten wordt. Om van alle voedingsstoffen voldoende binnen te krijgen, is variatie in de voeding belangrijk. Tot slot leert een kind door het aanbieden van nieuwe smaken meer voedingsmiddelen kennen. Hoe meer producten kinderen leren eten, hoe meer variatie mogelijk is binnen zijn of haar voedingspatroon. Als kinderen meer “echt voedsel” (natuurlijk en onbewerkt) eten, blijven zij vitaler en gezonder. Zij voelen zich lekkerder in hun vel en worden minder snel te zwaar.

Keuze voor Gezonde voeding

Onze voedingsgewoonten worden voor een groot deel mede bepaald door onze ervaringen in onze kindertijd en de opvoeding die we hebben meekregen. Daarom vindt Jottum! Kinderdagverblijf en de Jottum! Club voor Buiten Schoolse Opvang het van groot belang om de kinderen gezond eten en drinken aan te bieden.

Enkele voorbeelden van onze gezondere keuzes.
Jottum! heeft bewust gekozen voor het aanbieden van diksap, water en vruchtenthee zonder theïne.

Daarnaast biedt Jottum! de kinderen bij de broodmaaltijd en aan het einde van de dag rauwkost aan. Wij hebben bewust gekozen om smeerworst en smeerkaas uit het assortiment te halen en kiezen voor “gewone” kaas en worst van de slager.

Trakteren

Bij Jottum! kinderdagverblijf wordt er alleen nog maar gezond getrakteerd.
Bij de Jottum! Club voor Buitenschoolse Opvang is er bewust voor gekozen om niet meer te trakteren. Een verjaardag wordt hier op een leuke manier gevierd zonder eetbare traktaties.

 

Een gezonde leefstijl is belangrijk voor iedereen.

Wij vinden het belangrijk te investeren in een gezonde toekomst van de kinderen. Bij Jottum! gaan wij gezond, uitgebreid en sfeervol aan tafel. Hier leest u alles over het Jottum! voedingsbeleid en assortiment, mèt de uitleg van de gemaakte keuzes en onze uitgangspunten.

Beleef het bij Jottum!

Jottum! Kinderdagverblijf
Mondriaanstraat 18-21
6717 SC Ede

De Jottum! Club voor Buiten Schoolse Opvang
Mondriaanstraat 18
6717 SB Ede

Postadres
Mondriaanstraat 21
6717 SC Ede

E-mail: info@jottumkinderdagverblijf.nl

 

Bel voor een afspraak!

0318 - 618 729

Volg je ons al?

Deelnemen aan de Jottum! Oudercommissie?
Lees er hier meer over...

De GGD inspectie rapporten zijn hier in te zien