Schoolvakantie op de Jottum! Club

In de schoolvakanties  is de BSO de gehele dag geopend van 7.30 uur tot en met 18.30 uur.
Op schoolstudiedagen is de Jottum! Club geopend van 8.30 uur tot 18.30 uur.

Vakantie Opvang op school studiedagen en vakantiedagen is er voor alle kinderen, ook als uw kind doordeweeks, na schooltijd, geen gebruik van de Jottum! Club voor BSO maakt. Uw kind kan in een vakantie of op een studiedag een hele dag komen.

Vakantie programma

Ongeveer vier weken voor aanvang van een schoolvakantie kunt u uw kind aanmelden voor de vakantieopvang. Als alle aanmeldingen binnen zijn maakt het BSO team het vakantie programma.

We maken regelmatig uitstapjes naar leuke plekken in en rondom Ede, bezoeken vaak de speeltuin, de kinderboerderij, het bos en de hei in de buurt. Daarnaast nodigen wij regelmatig ‘een deskundige’ uit op de Jottum! Club voor een bijzondere activiteit (bijvoorbeeld een yogales, een imker of een muziekdocent).

Maar.. vooral merken wij dat de kinderen het ook heel fijn vinden om eens een dag veeeel langer op de Jottum! Club zelf te spelen; tijd om te knutselen, (voor) te lezen, buiten te spelen, muziek te maken, te dansen, verkleden en koken…

Op een vakantiedag hoeft uw kind geen eten en/of drinken mee te nemen. Voor een gezonde lunch, fruit en rauwkost tussendoor en regelmatig iets lekkers uit eigen keuken wordt gezorgd.

Zodra het vakantieprogramma bekend is hangt dit op het prikbord op de groep en sturen we het u op via mail.
Op het vakantieprogramma kunt u zien of uw kind nog iets extra’s mee moet nemen op een vakantiedag (bijvoorbeeld schaatsen, skates, gym- en/of zwemkleding).

Vervoerskosten

Er worden tijdens een vakantie alleen vervoerskosten berekend als de BSO buiten de gemeente Ede weg gaat met de Jottum! auto’s.De vervoerskosten €8,- per rit, per gezin, worden achteraf automatisch gefactureerd. U wordt vooraf geïnformeerd indien er een uitje buiten de Gemeente Ede wordt georganiseerd.

 

Breng en ophaaltijden

Graag zien wij dat uw kind op een vakantiedag vòòr 9.00 uur‘s morgens aanwezig is op de BSO. Wij starten de dag vervolgens gezamenlijk met de activiteiten.  U kunt uw kind na 16.30 uur ‘s middags ophalen.

 

Uitstapjes

Tijdens een intakegesprek vragen wij aan u of u instemt dat uw kind deelneemt aan de Jottum! uitstapjes. Wij maken een verschil tussen risicovolle en niet-risicovolle uitstapjes. Dit heeft te maken met hoeveel groepsleiding er mee gaat naar een bepaalde activiteit. In en rond het gebouw is deze norm één pedagogisch medewerk(st)er op tien kinderen. Bij niet risicovolle uitstapjes één medewerk(st)er op zes kinderen. En bij risicovolle uitstapjes één op twee/drie kinderen. Één en ander is afhankelijk van de leeftijd van de kinderen, de combinatie kinderen en het soort uitje. Heeft u hierover vragen dan kunt u deze gerust stellen.

 

Ontvang ik kinderopvangtoeslag?

De Jottum! Club voor BSO is een geregistreerde kinderopvangorganisatie. U heeft dus recht op kinderopvangtoeslag, ook als u gebruik maakt van de BSO vakantieopvang. Kijkt u op de website van de belastingdienst wat dit voor u kan inhouden.

Wilt u meer informatie of wilt u uw kind inschrijven? U kunt contact met ons opnemen via telefoonnummer 0318 590259 of via email; bso@jottumkinderdagverblijf.nl